Fortes Festival

 

Terug naar het jaar dat het allemaal begon! Fortes Festival bouwde in 2015 het eerste podium voor Young Talents uit Gorinchem en de omgeving. Inmiddels staat het festivalterrein aan de Merwede overvol. Fortes Festival geeft getalenteerde jongeren van diverse middelbare scholen uit Nederland een podium. Ook laten studenten van verschillende kunstopleidingen hun talent zien: een mooi voorbeeld voor onze jonge artiesten om naar toe te groeien!
Wat je kunt verwachten is een bruisend festivalterrein waar veel te zien en te beleven is. Kijk vanuit je chill plek naar het podium en luister naar startende bandjes en DJ’s. In de theaterwagens pakken cabaretiers de kans voor een try-out van hun programma en worden diverse theateracts uitgevoerd, maar ook singer songwriters hebben hier een mooie plek. Daarnaast kun je luisteren naar diverse jonge schrijvers die hun verhalen delen.
De nieuwe ingang aan de dijk geeft je direct een heerlijk festivalgevoel! Lopend over het terrein kom je straattheater tegen, eet je iets lekkers bij een van de vele foodtrucks en kijk je naar diverse sportdemonstraties. Of doe je zelf mee op de klimmuur? Zoek je even rust dan ga je de mini-bioscoop binnen waar je korte films kunt bekijken in heerlijke relax fauteuils.
Wil je een mooi uitzicht op de rivier de Merwede? Klim dan in het reuzenrad en maak daarna met je vrienden een paar gekke foto’s in de photobooth!
Fortes Festival laat zien dat jongeren en cultuur van grote waarde zijn. Opleidingen als de Koningstheateracademie en de Havo voor Muziek en Dans (HMD Rotterdam) werken graag mee om te laten zien dat je je vanuit passie verder kunt ontwikkelen. Lokale en regionale ondernemers zorgen voor de zoete en hartige omlijsting in de vorm van foodtrucks.
Dankzij onze sponsoren is Fortes Festival een gratis festival, toegankelijk voor alle leeftijden. Na twee festivalvrije zomers bruiste het festivalterrein in 2022 maar liefst twee dagen lang en ons ‘Jongerenpodium aan de Dijk’ verwelkomde meer dan 3000 bezoekers.
Wij hebben weer zin in een cultureel feestje, dus dit is ons thema voor de 2023 editie:

‘Life is a pARTy’!

Zet vrijdag 2 en zaterdag 3 juni maar snel in je agenda!
Tussen 15.00 en 21.00 uur barst het feest los!